8. marca 2017

Goralská reštaurácia – Červený Kláštor


Goralská reštaurácia – Červený Kláštor sa nachádza v obci Červený Kláštor 200 m od prístaviska pltí. Kapacita reštaurácie je 60 miest, gazdovská izba 18 miest a letná terasa 40 miest. Reštaurácia ponúka goralské a slovenské špeciality (bryndzové halušky, goralské pirohy, strapačky, salašský a gazdovský tanier, dunajecké pečené pstruhy, špeciality z bravčového, hydinového mäsa a syra, pikniky s goralskou muzikou).


MENU pre organizované skupiny už od 3,80 € (sprievodca a šofér majú stravovacie služby grátis)

Obedové  MENU 1 – 3,80 €

  • Vývar mäsový s rezancami a zeleninou
  • Strapačky s dusenou  kapustou a cibuľkou

 Obedové MENU 2 – 5.50  €

  • Vývar s haluškami a zeleninou
  • Kurací Stroganov s dusenou hráškovou ryžou a tatranským šalátom

 Obedové MENU 3 – 6,50  €

  • Zeleninová polievka
  • Grilovaný Encián s brusnicami ,opekané  zemiaky v šupke

Goralská pochúťka – 7,50 €

  • Gazdovská kapustnica s klobásku a hrozienkami, chlieb
  • Goralský tanier (pirohy, halušky, zemiakové placky)

Klaštorné tajomstvo – 8,30€

  • Slepačí vývar s mäsom a cestovinou
  • Kláštorná placka (bravčové mäso, kuracie mäso, klobása, šampiňóny, červené víno, brusnice)

Petríkovo tajomstvo – 9,30€

  • Hovädzí vývar s  haluškami
  • Jahňacie ragú s opekanými šúľancami ,kyslou smotanou a restovanou cibuľkou

Pltnícke tajomstvo – 17,30€

  • Aperitív spišská borovička
  • Hovädzia polievka s rezancami,mäsom a zeleninou
  • Steak z panenky s hubovou omáčkou ,opekanými zemiakmi na rozmaríne
  • Palacinka s jablkami v karameli,šľahačkou a čokoládou

Živánska pochúťka – 17,50€

  • Aperitív Chalupárska slivovica
  • Kapustová polievka, chlieb
  • Pečené kačacie stehno ,červená dusená kapusta na víne ,karlovarský knedlík ,lokša
  • Palacinka so šľahačkou, džemom a čokoládou

Každé MENU je po dohode možné upraviť!

PIKNIKY

Pltnícky piknik – 18,96€

  • Aperitív Spišská slivovica
  • Predjedlo (bryndzová pomazánka, ovčí syr, domáca klobása, zelenina
  • Pltnícky guláš s chlebom, knedlíkmi alebo haluškami
  • Štrúdľa

Piknik s Dunajeckým pstruhom – 19,94€

  • Aperitív červené víno frankovka
  • Cesnaková polievka s vajíčkom, syrom a opraženým chlebom
  • Dunajecký pstruh s Griotkou a brusnicami
  • Zeleninové šaláty
  • Minerálka

Chutné domáce halušky!

Goralská muzika cena 100€ / skupina – cca 3 hodiny

AKTUÁLNY JEDÁLNY LÍSTOK

Polievky

  • Fazuľová s údeným kolenom
  • Cesnáková s vajíčkom ,opraženým chlebom a syrom
  • Kapustová s klobásou
  • Vývar s mäsom ,zeleninou a cestovinou

Múčne špeciality

  • Slovenské bryndzové halušky so slaninkou
  • Domáce bryndzové halušky
  • Gazdovský tanier – 1/2 pirohy ,1/2 halušky ,zemiaková placka
  • Goralský tanier – 1/2 pirohy ,1/2 halušky ,kyslá smotana
  • Strapačky s údeným mäsom

Jedlá zo syra

  • Vypražaný Eidam ,zeleninová obloha
  • Vypražaný pastierský syr ,zeleninová obloha
  • Vypražaná parenica ,zeleninová obloha
  • Vypražaný Encian s brusnicami ,zeleninová obloha

Jedlá z bravčového mäsa

  • Čiernohorský rezeň /rezeň v zemiakovom cestíčku,posýpaný syrom/ ,zeleninová obloha
  • Bačov rezeň /plnený rezeň šunkou ,syrom,klobáskou/ ,zeleninová obloha
  • Vypražaný bravčový rezeň ,zeleninová obloha
  • Prírodný rezeň so šampiňonovou omáčkou ,zeleninová obloha
  • Pltnícky rezeň /prírodný rezeň v hráškovej omelete /,zeleninová obloha

Jedlá z kuracieho mäsa

  • Michaela / prírodné mäso zapečené s broskyňou ,šunkou a syrom/,zeleninová obloha
  • Kuracie soté s ananásom ,zeleninová obloha
  • Vypražaný kurací rezeň ,zeleninová obloha
  • Prírodný kurací rezeň ,zeleninová obloha
  • Plnený kurací rezeň /šunka, syr ,kapia,brokolica/ ,zeleninová obloha

Jedlá z rýb

  • Pstruh na masle ,zeleninová obloha
  • Dunajecký pstruh s griotkou a brusnicami ,zeleninová obloha
  • File ORLY ,zeleninová obloha
  • File na masle ,zeleninová obloha

Steaky

  • Goralský hovädzí steak s pikantnou zeleninou ,zeleninová obloha
  • Hovädzí Steak s volským okom a steakovou omáčkou ,zeleninová obloha
  • Ramp STEAK s brusnicovou omáčkou ,zeleninová obloha
  • Kurací STEAK s arašidovou omáčkou ,zeleninová obloha

Špeciality našej kuchyne

  • Kláštorná placka (bravčové mäso, lečo, šampiňóny, griotka v zemiakovej placke), zeleninová obloha.
  • Zamagurská plnená kapsa (bravčové mäso plnené kyslou kapustou, klobáskou, slaninou a cesnakom v obalené v zemiakovom cestíčku), zeleninová obloha
  • Kláštorná zmes (kuracie mäso, bravčové mäso, údenina, víno, brusnice, zeleninové šaláty)
  • Fantázia kuchára (kuracie mäso, bravčové mäso, syrový špíz, zeleninové šaláty)
  • Pltnícky špíz (Eidam syr, šunka, brokolica, šampiňóny – zapečené na špajli, zeleninové šalaty)
  • Gurmánsky špíz (kuracie mäso, sušené slivky, griotka, zeleninové šaláty)